Ledelse, handlekraft, disruption

Spørgsmål til åben dialog i din ledergruppe

Vi har kørt en føljeton med spørgsmål der kan rejse vigtige drøftelser i en ledergruppe eller et team. Du kan også bruge dem i lederudvikling. De kan åbne dialogen op og kigge undersøgende jeres organisation. Her er de samlet – god fornøjelse!

 1. Jeg møder ofte direktioner og ledergrupper hvor teknologi er nærmest fraværende på agendaen. Tag blot det offentliges udfordringer med at effektivisere 2% om året. Det volder store problemer for skoler, gymnasier, hospitaler osv. men det burde innovativ ny teknologi kunne løse relativt nemt. Er ny teknologi fremtrædende på jeres agenda? Drøfter I hvordan I høster fordelene af de hotte nye teknologier?
 2. Lotus Turell: “Kun når vi tør vise vores sårbarhed bygger vi stærke relationer”
  Evner vi det…?
 3. Har I den kultur strategien har brug for?
  Hvad har I og hvad skal I bruge…?
 4. Har I sat det rigtige hold?
  Hvis alle jeres mellemlederposter skulle slås op – hvor mange genbesættelser ville I så lave..?
 5. Gnidninger, opgaver der falder mellem stolene, blaming, forsinkelser, man byder ikke ind osv. Det kender de fleste organisationer fra svære perioder.Man kan så fokusere på adfærd. Vi skal gøre dit og dat – og ikke a,b,c. MEN man kan også fokusere på noget andet – noget underliggende. På OVERSKUD.Har vi overskud og optræder vi med overskud overfor vores kolleger, så sker alt dette simpelthen ikke. Optræder I med overskud?
 6. Hvordan er stemningen…? Har I brug for lidt mere Ole Henriksen…? (seriøst – det spørger jeg ofte direktioner om 😉
 7. En Mærsk-ansat har sagt op og smækker døren hårdt på Linkedin med en swada om at hans liv er for kort til politik, magtkampe og CMA… han vil hellere arbejde 😉Kunne det være sket for jer? Hvor meget fylder den slags i jeres organisation? Hvordan oplever medarbejderne det?
 8. Jeg spurgte en mellemleder hvordan det er at være mellemleder i en stor organisation. Hun svarede “Frem! Frem! Hov stop!!! Nej venstre! Venstre! Stop. Tilbage tilbage! Venstre – nej højre højre!”…. 😉 Er det også sådan i jeres organisation?
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Spørgsmål til åben dialog i din ledergruppe, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *