Ledelse, handlekraft, disruption

TV & Klummer

Sommerudfordring

Da jeg kørte go-cart var der en tommelfinger-regel der hed ’Hvis du føler du har styr på det, så går det alt for langsomt’. De gode omgangstider kom kun derude på kanten, hvor der også skulle en portion held med. Hvor det var lige så sandsynligt at køre af banen, som at blive på den.

Hverdagen ligner et go-cart race for mange. Og hverdag betyder hver–dag! 100 e-mails. Rapporter der skal afleveres hellere i går end i morgen.

Derfor har jeg en sommerudfordring til dig.

Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Lav en Cavendish og få frihed…om troværdighed i ledelse og organisation (fra Berlingske)

Brian Holm, der leder Team HTC i Tour de France, fortalte en sjov historie: en morgen for nogle år siden kom en ung rytter (medarbejder) og sagde, at Brian roligt kunne sætte 100 euro på, at han vandt i dag. Der var gode odds, fordi den unge mand aldrig havde vundet før – men han gjorde som lovet, og Brian Holm vandt en mindre formue. Den unge mand hed Mark Cavendish, og han har leveret varen lige siden – og haft frie hænder i jobbet lige siden.

Det fik mig til at tænke på begrebet troværdighed. De fleste trives bedst med lidt frihed i jobbet – handlerum og ledelsesrum fra deres chef. Men det forpligter – ‘Frihed under ansvar’ siger man. Så friheden skal man passe godt på. Hvordan gør man det? Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

6 kulturer der dræner din organisation (Berlingske)

Du kender det nok – nogen mennesker tilfører energi til et team, et møde eller en fest – og andre gør det modsatte. Det kan næsten virke som universets sorte huller, der dræner så meget energi væk, at ikke engang lyset kan undslippe. Som Shu-bi-dua sang et sted – ”når jeg kommer ind går blomsterne ud”. Men hvad nu hvis det ikke er individer, men selve kulturen der dræner energi og handlekraft?

Forleden besøgte jeg en virksomhed med et flot mødelokale –   Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Non-ledelse (fra Berlingske)

De største ledelsesproblemer kommer ikke af ledelse, men af ikke-ledelse…Kender du non-ledelse? Hvad der sker når der ikke ledes. På det seneste har jeg interesseret mig herfor og det viser sig, at næsten alle kan kende det – desværre alt for godt. Det kom sig af, at jeg i sommervarmen mødte en erfaren og ambitiøs leder i privat sammenhæng. Hun gør sig store anstrengelser for at lytte, inddrage og være åben. Da hun leder akademikere lægger hun også stor vægt på at lade teamet selv organisere deres arbejde. Alligevel oplever hun igen og igen et problem. Det kommer vi tilbage til. Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Vulkansky og Ledelse

Jeg har været fanget af vulkanskyen… I det dejligste forår i Paris. 22 grader varmt. Træer og blomster sprunget ud. Smukkere bliver det ikke nord for Seychellerne.

Om jeg nød det…? Nej – desværre ikke et minut. Jeg prøver adskillige gange. Sætter mig i solen og beslutter at nyde. Men 30 sekunder senere tænker jeg igen på det, der fylder alt – hvordan hulen kommer jeg videre herfra…? Hvad er vejen ud af denne ufrivillige situation? Og pulsen forbliver høj, indtil jeg 24 timer senere kan se Fisketorvet ud af vinduet – ja man kan blive glad for selv det mindste.

Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Søvnløs: Strategisk ledelse i en ny virkelighed

Beklager – men der er noget, der holder mig søvnløs om natten, som jeg bliver nødt til at dele med dig: Vi står i udfordringer til halsen, hvis vi kigger lidt ud over Valby Bakke (eller rettere den anden vej)! Mange gode samtaler på VL-døgnet bekræfter billedet. Det skydes at krisen har accelereret nogle bevægelser, som vi nu er midt i, men troede vi havde 5-10 år til at imødegå. Det kræver det maksimale af strategisk ledelse:

Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)