+45 40 36 05 04

DR1: skrigende mangel på ambition og handlekraft vedr. sygehusfejl

…indslaget viser et UK-hospital som har nedbragt antal liggesår fra flere hundreder til 6 på et halvår! I Danmark er det et stort problem. Meget stort. For nylig døde en plejehjembeboer af liggesår. Så interviewes en overlæge herom – og det er her jeg tændes helt af. Hun svarer “vi gør hvad vi kan”. Hallo! Hvis folk dør af det her, og et udenlandsk hospital har fjernet det helt gør, vi så hvad vi kan? Eller kunne man presse sin fantasi til at forestille sig at vi kunne udvikle os bare en lille bitte smule?

Det bliver så journalistens næste spørgsmål – Hvornår forsvinder liggesårerne så her? Svar: “Uha – der kommer nok til at gå længe”. Ja det gør der, hvis dem med ansvaret accepterer det. Det kaldes mangel på ambition. Laden stå til. Er det derfor vi har ledere? Til at lade stå til? Vil vi virkelig ikke lidt mere?

For mig er dette et eksempel på det værste i danskheden. Affinde sig med noget, som andre godt kan fixe. Lære at leve med problemerne, i stedet for at løse dem. Ugidelig mangel på ambition og handelkraft. Vi har meget godt at byde på – men dette er det tyndeste.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag