+45 40 36 05 04

Farvel til Kjaer & Kjerulf


Det forlyder at det hæderkronede Kjaer & Kjerulf, som blev til Right Management, lukker butikken efter 35 år i Danmark. (Jeg var partner der fra 96-04 før jeg tog til Asien, og holdt meget af stedet). Hvad skal K&K huskes for og hvad kan man lære af denne særlige iværksætterhistorie?Kjaer & Kjerulf skal huskes for at introducere erhverspsykologien i Danmark. Helt nye metoder omkring personligt lederskab som i dag er afgørende dele af enhver fornuftig lederudvikling. Herunder coaching ca 20 år før det blev hvermandseje at få og give. Det var også K&K der lancerede sammentænkningen af individudvikling og organisationens strategiske udvikling.

K&K skal huskes som en iværksætterhistorie der består i mange andre former i dag. K&K har nemlig været arnestedet for en lang række virksomheder som i dag driver feltet lederudvikling videre i Danmark – Kjerulf & Partnere, Green & Andersen, Hein Degn & Partnere – samt en række af landets bedste freelancere som Carsten Petersen, Anne Marie Hoffmann, Rikke Børgesen, Claus Maron og mange flere er udlært i K&K

Hvad kan man lære af virksomhedshistorien?

1) Krisen har også lukket Unique, Stig Jørgensen m.fl. –  det er hårdt for alle.

2) K&K mødte toppen med over 100 nordiske ansatte i årene efter 2000. Der skete en typisk og en atypisk ting. Dels mødte iværksættervirksomheden muren og blev en mellemstor virksomhed med alt hvad det betyder af administration, flytning til flotte dyre kontorer, mellemledere osv. Her knækkede kurven, som så mange andre steder. Den anden ting der skete var at ledelsen blev mæt. Ambitionerne var opfyldt og dermed sivede handlekraften ud. Typisk for individer – sjældent for virksomheder.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag