+45 40 36 05 04

Farvel Vestas – krise, chok eller globalisering?

Vestas lukker en del produktion i Danmark, og der bryder en større debat ud. Fra min side er der 2 perspektiver:

1) Vi er bare ikke effektive og konkurrencedygtige når det gælder produktion. Intet nyt her. Det startede med syerskerne i Herning og nu er det hightech-vindmøller. Arbejdspladserne er fløjet østpå i 30 år og – specielt med rasende fart de sidste 3 krise-år.

2) Markedet rykker også østpå. Og det er måske endnu værre. I takt med at vi taber vækst og relativ velstand pga. 1) så bliver hjemmemarkedet mindre og mindre relativt, og det giver igen anledning til produktion nærmere kunderne på de andre og bedre markeder. Specielt af store tunge ting.

Debatten er god fordi vi har brug for et wake-up call af dimensioner. Ikke engang forskning er vi konkurrencedygtige på – den rykker også ud. Så tak for den øjenåbner Vestas – hvis nogen politikere ikke skulle have opdaget udviklingen.

PS: så du tillidsmændene i tv? Med tårer i øjenene, men siger at de dybest set godt kan forstå det. Det fås altså ikke mere ansvarligt nogen steder i verden!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag