+45 40 36 05 04

Genplacering er 4 ting…

Virksomheder tilpasser organisationen og siger farvel til både gode og dårlige medarbejdere. De mest samvittighedsfulde hjælper de opsagte videre med genplaceringsstøtte. Det er ofte en god ide dels for at hjælpe medarbejdere videre på en måde folk ofte lærer en hel del af – og dels fordi det er betydningsfuldt for resten af organisationen (skyldfølelse og tilbagespil fra de opsagte m.v.). Men man (HR) skal tænke sig om når man vælger genplacering.

Fordi der er 4 forskellige behov og dermed 4 ydelser man kan spille ud med – nogen har brug for det ene, mens andre har brug for det andet. Det er 1) praktisk hjælp til jobsøgning, CV, samtaletræning etc. 2) tæt opfølgning og et kærligt spark bag i 3) psykologisk opsamling 4) karriererådgivning og perspektivering. Lad mig være budbringer af den nedslående besked – du finder ingen genplaceringsfolk eller firmaer der er højkompetente på alle 4 dele. Derfor må du vælge hvad og hvem der kompetencemæssigt passer bedst til hver opsagt medarbejder. Indkøbsaftedelingen og det store genplaceringsfirma vil meget gerne have én aftale, med én leverandør – desværre er det sjældent det smarteste – sorry hvis jeg nu har kompliceret dit liv.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag