+45 40 36 05 04

Ledelse – giver delegering kontrol tab?

“Jeg drømmer om – at min kommende leder udviser tillid indenfor nogle givne rammer – hvor målene og visionerne er klare, og hvor midlerne dertil er veldefinerede. Måske er det skarpe krav at ønske sig?”

Sådan skrev en læser til mig. Og det pinpointer en central problemstilling i ledelse og delegering – hvor meget tør vi give slip som ledere? Hvordan udleves lederskabet – udviser du tillid, har du et drive og en positiv energi – der smitter folk omkring dig og får dem til at udvise tillid, være arbejdssomme og dermed nå de ønskede mål og resultater? Og dermed føle at de gør en forskel.

Nogle ledere delegerer men strammer så tilsvarende op på kontrollen. Det kan føles snærende.

Andre delegerer og forlader så sagen – det kan virke uinteresseret.

Den bedste balance, i min optik, er at delegere (og give frihed og udfordring, og være lidt modig som leder) men dække sit (og organisationens) kontrolbehov (for det findes uomgængeligt) gennem coaching og sparring. Vise sin interesse og sagens vigtighed ved at stille op med støtte.

Coaching er den moderne og motiverende kontrol!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag