+45 40 36 05 04

Hvorfor er der altid vrøvl med stabe…?

Jeg har ofte drøftet udfordringer med stabe kontra linien med direktører. Fx er Niels Smedegaard (ex Carlsberg liniechef) citeret for at sige at den største udfordring var alle de ting stabene satte iværk for at retfærdiggøre deres eksistens.

Kernen i det, er den dobbelte opgave i både at støtte og samtidig sikre at en politik gennemføres. Så IT skal både levere serviceorienteret IT support men også strengt håndhæve en IT strategi. Økonomi det samme. Indkøb, HR, facility osv. Det er næsten altid en udfordrende balance.

Velux har gjort en dyd ud af dette. Gjort det tydeligt for enhver – de kalder deres stabe Compliance & Support. Det giver mening.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Michael Almer siger:

  25 august, 2016

  Og en anden udfordrende balance er at give skræddersyet support til den enkelte leder versus standardiseret / hyldevarer support. Det første har større træfsikkerhed men er dyrt i ressourcer. Det sidste rammer måske ikke altid helt rent (på behov og timing), men er optimeret og effektivt. Hvis man kun gør det første så er ressourcer hurtigt brugt op….

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag