+45 40 36 05 04

Hvilken organisation virker så bedst?

Forleden holdt jeg en workshop for lederne i en finansvirksomhed. Vi arbejdede bla. med øget handlekraft – og her er organisering jo en af de 5 områder man kan skrue på. I den session fik jeg guld-spørgsmålet : Og hvilken organisation giver så mest handlekraft?

Svaret er den der passer med 5 andre ting… nemlig strategi / ledelse / kultur / mennesker / processer

Der er altså ikke én gylden organisations-struktur som alle burde have.

Prøv at trille en tur rundt i Ballerup Industripark. Her ligger den ene succesfulde virksomhed ved siden af den anden – MEN de har fået vidt forskellige organisationsstrukturer til at performe. Et sted sværger til entydig ledelse, men naboen har en matrix så kompliceret at de ikke selv kan tegne den. Et sted er produktopdelt mens naboen til den ene side er funktionsopdelt mens de til den anden side er markedsopdelte. Osv.

Så man kan få meget til at virke – men kun hvis strukturen og de 5 andre parametre er ‘alignede’ så det hele passer sammen.

ps: selvfølgelig er der nogle organisationsdesigns som giver mere handlekraft – nogle heraf kommer i næste uge…

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag