+45 40 36 05 04

Internet of Things

For mange år siden havde jeg fornøjelsen at møde Bill Gates. Der fortalte han at i fremtiden ville en hel masse ting være koblet på nettet. Jeg havde lidt svært ved at se hvad mit køleskab skulle med en netforbindelse MEN i går trådte jeg ind i den fremtid – jeg købte et mobil abonnement – ikke til mig selv eller mine børn – nej det var julegaven til min varmepumpe…!

Den er nu på nettet ligesom milliarder af andre ting. Der er allerede flere opkoblinger end mennesker på jorden. Internet of Things IoT er en realitet. Og hvad så?

Jo. Det åbner for en hel masse nye forretningsmodeller og nye spillere. Fx sælger Google nu termostater til dine radiatorer (via firmaet Nest) som er på nettet og derfor kan justere dit varmeforbrug til dit mønster – så hvis din telefon fortæller at du er i Spanien kan de måske lige så godt skrue lidt ned indtil du bliver spottet i Kastrup igen. Lidt spooky ja – men nogen mener også at det er det som redder verden fra vores energimæssige overforbrug… Og måske lidt at tænke over i Danfoss. Philips gør det samme med intelligente lyspærer.

Og det åbner for en helt ny kæmpe service-industri. Nu skal min varmepumpe altså også net-serviceres. Måske lidt at tænke over for min elektriker.

Og det åbner for en helt ny sikkerheds-industri. Et af mine yndlings citater fra den verden “Hvad gør du når dit køleskab er ved at begå et bankrøveri…?”  Måske lidt at tænke over for os alle…

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag