+45 40 36 05 04

Ledelse: Danmark er verdens mest lige land…

Danmark er verdens mest lige land – indkomsten er mere jævnt fordelt end alle andre steder (ikke engang de kommunistiske regimer kunne slå os på den front). Det betyder en masse i organisationen. Det er naturligt med flad organisation, åben dør hos chefen, ligeværd, åben og direkte dialog, feedback opad, medarbejdere som projektledere osv.

Vi skal bare huske at det ikke er helt så naturligt ude i verden… jeg møder mange internationale virksomheder der bruger meget krudt og misforståelser og frustrationer i samspillet med selskaber i udlandet. Fx helt lavpraktisk – en direktør i udlandet vil ofte helst tale med en direktør i DK. Det kan for ham være unaturligt at drøfte ting med en medarbejder (som tilfældigvis er dansk projektleder) . Så husk at i næsten alle lande betyder hierarkiet mere end hos os (og åbenhed/åbenmundethed mindre). Vi kan mene, at det er godt eller skidt – men det er virkeligheden som vi skal være gode til at agere i.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Annette Klausen siger:

  16 november, 2011

  Interessant! Jeg har lige deltaget i en debat om hvorvidt titler er vigtige eller ej. Èn af mine pointer er at en titel kan gøre en arbejde lidt lettere. Og særligt når man handler med andre lande, hvor en direktør helst forhandler med en ligesindet.

  Så ja, det er muligt at titler i DK ikke betyder så meget, men hvis vi glemmer at det er anderledes i andre lande, kan vi komme på overarbejde.

  Tak for godt input 🙂

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag