+45 40 36 05 04

Ledelse i dødsspiralen…

Mange brancher bliver ramt af disruption og digital innovation. Hvad kræver det af ledelsen?
Lad os tage et eksempel – Bogbranchen – den er hårdt ramt og i generel nedgang. Og hvad er så god ledelse i en branche i en dødsspiral?

Her er en række perspektiver:
1. Ingen gider arbejde på en dødssejler. Så ledelsen skal vise en vej. Vise en strategi som kan gøre jer til en af de få vindere.
2. Men det er ikke nok at have en plan. Før folk tror på den skal den over bordet.Og man skal kunne se at I selv tror på den.
3. Strategien skal eksekveres med handlekraft. Og man skal kunne se de små succes’er på vejen. At det begynder at virke.
4. Der skal også være en mission jeg som medarbejder kan koble ind i. Hvorfor er vores rolle ikke forsvundet. Hvad kan vi i den nye verden? Fx i en mere hastig verden giver bogen fordybelse. Fx i en mere omskiftelig verden kan bogen give eksistentiel grounding. Fx i en mere fragmenteret og internationaliseret verden kan bogen give den røde tråd. I en verden hvor alt er digitalt kan bogen være det analoge. I en verden hvor meget er støj kan bogen være kvaliteten… Skal bogen dø eller skal vi kæmpe og redde verden?
5. Når det giver mening – så skal I som ledere kunne ramme den kanal. Altså være troværdige ifht. missionen. Være de gode repræsentanter. Personificere den.

Mange brancher bliver udfordret af digitalisering og disruption. Men nogen skal overleve – hvorfor er det netop jer?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag