+45 40 36 05 04

Menneskelig Bias giver AI en fordel…

I 1968 skrev Lew Goldberg en banebrydende artikel. Hans forskning påviste at vi mennesker har forskellige bias (beslutnings-tendenser) som trækker os skævt – hvorfor en iskold, nøgtern algoritme i nogle situationer kan gøre det bedre end os. For eksempel vurdere sandsynlighed for cancer udfra scanningsbilleder eller vælge professionelle basketballspillere udfra data.

Senere har Kahneman og Tversky afdækket dette felt. De startede som psykologer og endte med nobelprisen i økonomi for ‘behavioral economics’.

Hvorfor er det så interessant lige nu…? Fordi algoritmen er blevet turboladet, tilgængelig og selv forbedrer sig dag for dag. Den hedder nu AI, kunstig intelligens, machine learning!

Det var Goldberg, Kahneman og Tversky som allerede i 60’erne forklarede os hvorfor AI kommer til at overtage en hel del sagsbehandling de kommende år. Fordi den ikke lader sig snyde af bias!

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag