+45 40 36 05 04

MM: Den offensive vej ud af krisen & Drop puritanismen

Mandag Morgen 31.5. anbefales:

Danmark har hårdt brug for strukturreformer, der kan styrke den danske økonomis langsigtede vækstpotentiale. De vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, advarede forleden om, at Danmark har udsigt til at ende i 15 års lavvækstfælde. Danmark er ved at blive hægtet af i det globale kapløb, og målt på væksten er vi ved at få japanske tilstande. Det er dybt bekymrende.

… I et land, hvor det offentlige forbrug allerede er tæt på 30 pct. af BNP, og det offentlige udgiftstryk er 58 pct. af BNP, er det ikke øget offentlig service og flere udgifter til sundhed og velfærd, der vil trække os ud af vækstfælden …

Angsten for, at privat kapital og private forskningsdonationer skal ødelægge den hellige forskningsfrihed, har i de sidste uger nået absurde højder. I stedet for at takke Novo Nordisk Fonden for at bevilge 885 millioner kr. til Københavns Universitet, har virksomheden fået hård kritik i flere medier. Dagbladet Information har med assistance fra Magisterforeningen gjort sit yderste for at finde hår i suppen og dokumentere, at fonden vil fjernstyre universitetets forskere.

Det er en ekstrem provinsiel og tilbageskuende debat, som i værste fald kan få globalt orienterede forskningstunge virksomheder til at lægge deres investeringer i udlandet for at undgå en tur i nypuritanernes vridemaskine.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag