+45 40 36 05 04

Klassisk revival – Morgenmøde og Fix-tid

Jeg møder flere og flere organisationer som genopdager/genoptager nogle klassiske tiltag:

1) Mange steder er flexibilitet og flextid og hjemmearbejde kommmet for langt ud. Møder kan tidligst starte kl 10 og senest slutte kl. 15 for ellers er det ikke fair for dem der gerne vil komme sent og for de andre der gerne gå tidligt osv osv. Eller fredagen er skrumpet til kun en halv arbejdsdag fra 9-14 incl frokost. Måske er arbejdsugen skrumpet til 4×6½t + 4½= 30½t + lidt aften-pc hvis der er travlt. Måske er det fint nok for nogle få high-performers med fantastiske resultater – og måske har det spredt sig til hele teamet/afdelingen/virksomheden. Måske skaber det for mange konflikter og besværligheder når et team kun kan samles 4t (ex frokost) pr dag.  Billedet er meget forskelligt fra sted til sted hvor jeg kommer. Og resultaterne af denne organisering er også vidt forskellig.

Selv It virksomheder som Yahoo går nu mod mere klassiske dyder om tilstedeværelse, selvom det er netop IT-virksomhederne der har drevet flexibiliteten frem, både i deres arbejdsformer og med deres produkter.

Det vigtige er at lederne ind i mellem stopper op og vurderer – er det smart det vi gør eller er det blevet for usammenhængende eller ineffektivt? Ville vi være bedre tjent med fixtid 9-16 fx. og så kun flex i yderkanten? Eller måske faste fix-dage hvor alle er der?

2) Morgenmøder. Lægerne har fastholdt dem (‘konference’) og jeg prøvede selv at udradere dem på Rigshospitalet i 90’erne. Det lykkedes ikke – og måske med god grund. Flere af de virksomheder jeg kommer i, har nu etableret morgenmøder. Fast samling af teamet eller lederne fx. kl. 8.30 til en lyn hurtig gennemgang/videndeling/koordinering af status, problemer, fokus etc. Altså dagligt koordinere tingene på den kort bane. Det er også godt tone i alle lean-virksomheder. Sådan starter et skifte-hold. Så hvis jeres opgaver og fokus ligger meget på den korte bane, og involverer flere personer og dermed har et koordinationsbehov – så er det måske en tanke værd. Eller måske et forsøg værd. Det koster jo ikke noget at prøve i en uge…

Organisation er ikke blot strukturer og kultur. Det er også organisering af det helt nære daglige arbejde. Giv det en tanke, et serviceeftersyn eller et forsøg.

Mange hilsner Tune

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

2 kommentar

 1. Grith Mandrup-Poulsen siger:

  20 marts, 2013

  Hej Tune,
  Tak for dine mange gode indlæg og videoer, som jeg ser og nyder godt af.
  Din hjemmesides dele funktioner virker dog ikke efter hensigten, og det er ærgeligt, så jeg vil meget gerne lave dig en opdatering, så dit stof kan nå ud til mange flere end nu.

  I bedste mening,

  Dbh. Grith

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 2. Brian Reinhold Jensen siger:

  20 marts, 2013

  Helt enig, vi har genindført morgenmødet fra 8.30 til 8.45 hver dag.

  Her ca. tre måneder efter er alle enige om at det er meget givende, og ikke må fjernes igen.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag