+45 40 36 05 04

Personlig Lederskab – fordi det virker…

Forleden fik jeg spørgsmålet hos en kunde – hvorfor skal vi arbejde med personligt lederskab? (i modsætning til værktøjer eller nemme quick-fix modeller) – og svaret er Fordi det virker!

Hvorfor gør det det? Hvordan kobler det til resultater?

Det gør det på flere måder:

 • Du kan blive en mere effektiv leder med mere handlekraft – via mere følgeskab. Folk følger mennesker, fremfor powerpoints og talende jakkesæt. De mærker (vha deres empati) om du er der. Om du selv er passioneret, og vil gå forrest. Med andre ord giver folk dig følgeskab hvis du er autentisk.
 • Men det kræver mere end autenticitet – det kræver også tillid og god relation. Den gode relation kan du bygge hvis du investerer dig selv i den. Autentisk. Det kræver din empati. Du kan tænke på relationen som et rør du skal have dit lederskab igennem – og indspil den anden vej. Så det gælder om at bygge store, gode rør du kan få meget lederskab frem og tilbage i.
 • Tillid (læs gerne Lencioni) er der hvor det meste starter. Med den kan vi bygge konstruktiv uenighed og commitement. Og med den kan vi bygge fundamentet for god feedback.
 • Det er jo svært at forestille sig noget som helst high performance uden feedback. Så hvis tilliden er på plads kan I få åben, ærlig, direkte, effektfuld feedback – i stedet for bare rygklapperi.

Alt dette kalder man Personligt Lederskab – og som du kan se, er der mange veje hvor det leder til handlekraft og resultater.

God fornøjelse 🙂

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

2 kommentar

 1. Henrik Voldsgaard siger:

  26 maj, 2020

  Der findes jo noget mellem ‘quick-fix-modeller’ og ‘det personlige lederskab’. ‘Det personlige lederskab’ har været været første modul i de fleste ledertræningsforløb siden årtusindeskiftet, men ser vi ud over ledelseslandskabet har det ikke resulteret i fantastisk ledelse, men derimod gode tilbagemeldinger til HR: ‘Endelig nogen der interesserer sig for mig’. Det er der noget i, men langt fra tilstrækkeligt til at udvikle oplevelsen af god ledelse. Så mon ikke man skal koncentrere sig mere om det man kan kalde ‘det organisatoriske lederskab’ der arbejder med at forstå sin organisation og indrette sin organisation på en måde der gør det muligt for ledere og medarbejdere at løse deres del af opgaven i et sundt arbejdsmiljø? Ha’ en god dag 🙂

  Rating: 5.0/5. From 2 votes.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

  1. Tune Hein siger:

   26 maj, 2020

   God pointe.

   No votes yet.
   Please wait...
   Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag