+45 40 36 05 04

Matrix-organisationens største udfordring…

På det seneste har jeg arbejdet med en del projektledere, matrix-ledere og koordinatorer med en masse folk – men uden personaleansvaret.

For mange var hypotesen at den manglende reference var årsagen til alt ondt. Jeg var ikke udelt enig… den ledelse man skal bedrive når man ikke har personale-ansvaret hedder Influencing (i stedet for rå magt) – men – det er jo præcis det skandinaviske personaleledere også gør. De har magten, men bruger den ikke alligevel… (men ok selvfølgelig har magten en betydning i baggrunden, det er jeg med på).

En anden vinkel var dog mere interessant end ovenstående klassiker: Efter en del analyser fik vi kogt deres primære udfordring ned til et manglende WHY. For de fleste (og deres kolleger) var det simpelthen uklart hvorfor de skulle mødes. Hvad var det de skulle skabe i det koordinerende forum om til gavn for hvem? Det var en system-fejl der gik igen og igen.

Og her er løsningen: Synergi er svaret!

Projektlederen må nøgternt undersøge hvilke synergier der ligger i det tværgående og hvilke af disse han/hun vil påtage sig at høste. Er det

  • videns-deling så man ikke opfinder den dybe tallerken igen og igen,
  • styrings/ressourcer der udveksles
  • best practices
  • kunder
  • koncepter, produkter, innovation
  • informationer etc.?

Det er svaret herpå som er det stærkeste middel til at samle og engagere gruppen – vi er her for at høste disse synergier på tværs af vores afdelinger. Hvis vi ikke gør det koster det xyz. Hvis vi gør det skaber vi værdi for abc!

Det er denne vision og strategi som mangler i uhyggeligt mange fora. Den som er koordinatorens største udfordring.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag