+45 40 36 05 04

Råb stop hvis du hører ordet ‘eje’

Kan man eje et område, en afdeling eller en medarbejder? Nix er det korte svar. Og du kan aflæse meget af retorikken. Hvis folk begynder at tale om deres områder; de felter de ejer; de projekter de sidder på osv., så er den gal og så er det tid at køre nogle ting klart som leder – nemlig at 1) kun virksomheden ejer noget i huset her 2) det der mit og dit er ikke befordrende. Vi gør det der er bedst i stedet for at kæmpe om ejerskab.

Det er et vanskeligt felt for vi ønsker jo at folk ‘tager ejerskab’ og ‘ansvar’ – men det kan kamme over og hvad sker så – det inviterer til magtkampe. Den overdrevne stolthed og ejerskab og ‘tagen det personligt’ ligger nemlig bag de fleste kampe i en organisation. Så hvis du kan skrue lidt ned for det (uden at skrue ned for engagement – men måske op fordi det er sjovere at spille sammen) så kan du frigøre en hel del ukonstruktiv tid i en stor organisation. Og bruge energien på at kæmpe på markedet i stedet for internt.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag