+45 40 36 05 04

Vi har for travlt til at eksekvere strategien…

“Tune – du forstår det ikke – vi har for travlt til at eksekvere strategi”.

Sådan sagde et hold mellemledere til mig – og det har jeg tænkt over lige siden.

Fordi de illustrerer et kæmpe dilemma og problem i store organisationer.

a) Det er et statement som ingen i direktionen vil tro muligt. Jamen strategien er jo den eneste grund til at vi er her. Vi skal ikke gøre noget der ikke trækker den retning. Osv. Sådan ser det ud fra toppen.

b) Og fra den anden ende af organisationen ser det bare HELT anderledes ud. Vi kæmper med at få driften til at hænge sammen – og alle de fine powerpoints og projekter fra stabene må bare vente til der bliver lidt luft…

Det kan man have en holdning til og kaste sig ind på den ene eller den anden side – men man kan også lade holdningen blive hjemme og konstatere at sådan er virkeligheden… og arbejde med det.

Der er mange måde at anskue og benævne huller i organistioner på. Afstanden mellem top og bund. Rockwool lag osv – men ovenstående er en af dem som bedst indkredser udfordringen i store organisationer. Opgaven er at forene a og b. Line of Sight eller rød tråd.

Der ligger milliarder gemt i det gap.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Gert Thomsen siger:

  18 marts, 2019

  topledelsen skal huske at definere hvad der i en periode kan/bør nedprioriteres for at der kan blive tid til implementering og forandringer i det hele taget.
  eksekvering er nøgleordet.
  .

  Rating: 4.5/5. From 2 votes.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag