+45 40 36 05 04

Face it – mængden af arbejde er uendelig

Ja – tænk lige tanken til ende – mængden af arbejde er uendelig. Hvad betyder det? At du kan hælde på – 50t – 60t – 70t – 100t osv?

Så hvornår stopper du? Når kalenderen er fyldt.

Er det smart? Nej sandsynligvis ikke. Det er sikkert bedre at du påtager dig valget og prioriteringen af hvad der skal gøres i stedet for at overlade den opgave til kalenderen…

Nogle uger er der vigtige ting til 60t – andre uger fylder det vigtige 40t. Nogle dage vælger du møder som fylder hele dagen, men andre dage fravælger du møder og har luft i kalenderen.

Hvorfor er det så vigtigt at du prioriterer og vælger i stedet for bare at fylde kalenderen op og så lade autopiloten vælge fra når der er fyldt? Fordi der i så fald er en hel masse vigtigt du ikke når. Fordi du bliver sagsbehandler i stedet for leder:

– networking internt i virksomheden

– sparring med chef og kolleger

– tænketid og strategi

– overblik, optimering, udvikling

+ din egen trivsel ved følelsen af at være i førersædet fremfor spændt efter vognen. Kom så – DU styrer!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

3 kommentar

 1. Elisabeth Ungar siger:

  15 maj, 2012

  Jeg kunne ikke være mere enig!

  Som jeg ser det, handler det om, at være i proaktiv og forholde sig til sin tid – som leder og som menneske. At halse efter sin kalender og andres behov for at booke én til et utal af møder giver hurtigt en fortravlet hverdag, hvor overblikket og energien bliver en mangelvare.

  Hvis nogen skulle mangle et konkret planlægningsværktøj til at sætte sig selv i førersædet, kan jeg anbefale bogen “Det vigtigste først” af Stephen Covey, hvor han blandt andet introducerer til den enkle, men nok så brugbare, model over hvordan man kategoriserer, hvad der “haster” og hvad der er “vigtigt” og hvordan du kan arbejde med denne model som et helt grundlæggende planlægningsværktøj. Et planlægningsværktøj, der tager udgangspunkt i dig og dine personlige værdier, så DU styrer ud fra, hvad der virkelig betyder noget for dig.

  God arbejdslyst!

  BEdste hilsner,
  Elisabeth Ungar, Erhvervspsykolog

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 2. Jan Lau Jensen siger:

  16 maj, 2012

  Jeg kan også kun sige ENIG!
  Det er ikke værdiskabende at nå at deltage i så mange møder som muligt, men at vælge de rigtige og få sin indflydelse hvor det er vigtigt!
  Fordi man deltager i alt, er det ikke ensbetydende med at man har indflydelse på alt!

  Jan Lau

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 3. Dorte Møller Madsen siger:

  17 maj, 2012

  Godt indlæg og jeg oplever meget ofte, at dette er et hyppigt problem hos ellers veluddannede medarbejdere og chefer. Steven Covey er god, men også bogen ‘slug frøen’ kan ex anbefales.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag