+45 40 36 05 04

Change og psykologi – en forandring indeholder et tab…

Forandringsledelse er ikke længere en disciplin for sig – det er nu en central del af ethvert lederjob (og for den sags skyld ethvert projektlederjob og ethvert medarbejderjob…)
Derfor er det endnu mere vigtigt!

Det handler om mennesker – og derfor bliver psykologien vigtig. Her er et eksempel:

En virksomhed tilrettelægger en flot kommunikation om en reorganisering med fokus på de gode muligheder det åbner for virksomheden. Da kommunikationen slet ikke engagerer medarbejderne undersøger de hvorfor. Det viser sig at folk var triste og ikke orkede at forholde sig rigtigt til det nye. Hvorfor – det vidste ingen. Indtil man fik gravet dybere og fandt ud af at de bare var triste med en følelse af at miste noget. Man satte en proces igang med at sætte ord herpå – miste hvad? Så blev det konkret og udtalt og det hjalp. Næste trin var at forholde sig hertil. Hvad betyder det tab for mig? Og få sagt farvel og få det lagt bag mig.

Det handlede meget om relationer – venskaber og gamle kolleger og grupper som blev brudt op. Fair nok – det skulle bare afsluttes ordentligt.
Og derfra blev man langsomt klar til at se fremad – og langsomt nysgerrige på det nye.

Enhver forandring indeholder et tab. Det spiller en stor psykologisk rolle, som forandringslederen skal have øje for…

Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag