+45 40 36 05 04

Energi på dårlige tal – eller en dødsspiral…?

Forestil dig en direktør der skal fortælle om dårlige kvartalstal. Hele flokken er samlet i atrium og venter spændt – på hvad?
Direktøren træder op og forklarer med trist mine de dårlige tal.
Alle går triste derfra.
Not good!
For hvad var det de ventede på? Inspiration, håb, energi, en plan…

Skal ledere så lade være at levere dårlige nyheder for ikke at skade stemningen? Nej – selvfølgelig ikke. Det er ikke en børnehave og du mister din autenticitet og troværdighed.
Så du kan godt fortælle dårlige nyheder – du skal bare gøre mere end det: give et håb. Vise vejen ud af problemet. Guide. Hvad så hvis du ikke kender løsningen? Ja så har du stadig en plan, som hedder løsningen finder vi sammen ud af sådan og sådan.

Husk at din energi smitter (og det modsatte). Du skal tænde ambitionerne til at gøre det bedre. Hvorfor det er vigtigt og meningsfuldt at kæmpe sig ud af problemet. Det er lederopgaven – også når tallene er dårlige – ellers kunne du jo bare have sendt en email…
(det er der iøvrigt mange der gør og det er en dårlig ide af ovenstående grunde).

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag