+45 40 36 05 04

Er din kultur en barriere eller trækkraft?

Efter et stort kulturprojekt sagde bestyrelsesformanden til mig “Man mærker straks man kommer ind, at det er en helt anden virksomhed”.

Man kan gøre rigtig meget ved sin kultur. Tidligere tænkte man at kultur bare var noget man havde – men hvis det er en vigtig faktor, hvorfor så ikke udvikle den derhen hvor man har brug for? Derhen hvor det er en trækkraft for strategien, i stedet for en barriere eller drivanker?
Ikke alle har brug for en helt anden virksomhed eller kultur – de fleste har brug for at holde fast i nogle vigtige faktorer der driver dem fremad, samt aflære nogle dårlige vaner og tillære noget der kræves af fremtiden. Det er en meget håndgribelig måde at se kultur på som jeg vil anbefale.

Nej det er ikke nemt – men Jo, – det ér muligt! HOFOR og Sony er eksempler på virksomheder, der dygtigt har arbejdet sådan med kultur.

Og det skal man gør fordi en udvikling af kulturen ofte er en forudsætning for at lykkes med en forandring eller en strategi… Hvad nytter et CRM system hvis vi ikke er opsøgende? Hvad nytter branding hvis vi ikke er kundeorienterede? Hvad nytter store projekter hvis vi ikke kan arbejde på tværs af siloerne? Hvad nytter strategiske samarbejder hvis vi har en ‘not invented here’ kultur? Hvad nytter satsning på nye produkter hvis vi ikke er innovative? Hvad nytter deregulering hvis vi fortsat agerer som regulerede? Hvad nytter et nyt ERP-system hvis vi ikke har disciplin om data-input? Hvad nytter en FDA ansøgning hvis vi ikke er gode til complience? Hvad nytter smart butiksindretning hvis vi ikke leverer god service? Hvad nytter træning i god service hvis vi ikke har ‘the basics right’? Hvad nytter øget produktkvalitet hvis vi ikke evner at levere til tiden? Hvad nytter digitalisering hvis vi fortsætter manuelt i skuffesystemer? Hvad nytter en outsourcing strategi hvis vi ikke stoler på andre og synes selvgjort er velgjort? Hvad nytter en ny sundhedsplatform hvis der er frivillighed om arbejdsgange og standarder osv osv osv.

Jeg vil påstå at de fleste strategier, forandringer og store investeringer forudsætter en udvikling af kulturen!

Hvad er jeres undskyldning for ikke at rykke på kulturen..?

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag