+45 40 36 05 04

Er fortiden dit drivanker?

Eksekvering af strategier er et af de ‘hotteste’ ledelsestemaer – og noget de fleste kæmper med. Handlekraft og eksekvering kan man bare ikke få nok af. Der er altid endnu mere og endnu flere potentialer vi kunne og burde udnytte. Der er altid en ny forandring eller strategi på vej som kan hjælpe os med at fange potentialet – altså hvis vi evner at eksekvere…

Dykker man så ned i hvad der forhindrer eksekvering finder man at fortiden ofte er den største synder. At fortiden er et drivanker der forhindrer fremtiden.

Ganske enkelt fordi vi har ‘indrettet’ os så vi passer super godt til – ja netop fortiden. Den forrige strategi. Vores ledelsessystem passer dertil. Vores organisation passer dertil.

Det kan være både den mest smertefulde, skræmmende og vigtigste erkendelse for eksekvering – at vi er gearet til den gamle strategi – ikke til den nye…!

Først når det er erkendt kan en  ledergruppe begynde at se på hvorledes organisationen skal udvikles for at matche den nye strategi, hvordan ledelses-systemet skal twistes for at måle de nye retninger i stedet for de gamle, hvilke kompetencer der bliver brug for – og måske skal også lederholdet udvikles for at være det hold der kan løfte den nye strategi i stedet for den gamle…

Giv det en tanke.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag