+45 40 36 05 04

‘Make a Fit’

brikker i ledelseJeg blev spurgt om mit bedste råd til ledere. Ikke nemt – kunne nævne 200, men lige i disse dage underviser jeg i at strategi er valg og fra-valg.

IMDs gamle motto ‘strategy is choice’ – så jeg må selv vælge. Det blev til ‘Make a Fit‘. Hvad er nu det? Jo at få kultur og mennesker som passer til din strategi.

99% af ledelsesproblemer

Det sammenfatter 99% af de ledelsesproblemer jeg møder og arbejder med. Folk der ikke passer ind (men beholdes alligevel). En træt kultur til en vækststrategi.

Konflikter der ikke tages (konfliktsky kultur) selv om strategien kræver klar opbakning, manglende fravalg selvom strategien siger fokus, ledere der går egne vegne selvom værdierne er hamret i granit osv. osv. Dermed også sagt at mange ting kan være godt – mange personprofiler, mange kulturer virker – men konstellationen skal også virke.

Hvis du kan få dine folk til at passe til den kultur du ønsker, som passer til den strategi du har – så er du nået meget langt som leder. God fornøjelse.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag