+45 40 36 05 04

DSB skandale – Strategy is Choise

DSB skandaleIgen igen igen DSB skandale.

Direktøren fyret – men med kuk i bestyrelses-procedurerne.

Fordi bestyrelsen fik færten af ulovlig, skjult støtte af de blødende svenske aktiviteter. Iøvrigt sjovt at det så er økonomidirektøren der konstitueres, da det vil være umuligt at gøre den slags uden økonomidirektøren…

Jeg kommer til at tænke på gode gamle Peter Lorange (tidligere rektor på IMD Business School) som ved enhver lejlighed gentog sit motto: Strategy is choice! For under rod i procedurer og regnskaber ligger jo det strategiske spørgsmål: Hvad hulen laver DSB egentlig i Sverige?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

2 kommentar

 1. Nicholas Weilgaard siger:

  15 april, 2011

  Det er meget rammen, hvad skal en offentlig virksomhed i udlandet, jeg tror ikke på at de har forudsætninger for at drive en international forretning

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 2. Jakob K. Sørensen siger:

  15 juni, 2011

  Det er rigtigt, at strategy is choice.
  Den danske banetrafik udbydes gradvist. For nogle år siden tabte DSB Midt- og Vestjylland til Arriva. Kystbanen og Øresundsbanen blev, som bekendt udbudt, og for nylig har ministeriet bebudet at en række andre strækninger i DK også skal udbydes.

  DSB kan enten sidde i DK med hænderne, og langsomt se deres forretning blive mindre og mindre (de kan ikke vinde alle udbud i DK). Eller de kan prøve at vokse i udlandet.

  De færreste ved, at DSB de sidste 7-8 år har drevet en pendlerstrækning nord for Stockholm. der er stigende kundetilfredshed og passagertal. Kontrakten blev forlænget for ca. 2-3 år siden. Derudover har DSB (sammen med First Group) vundet pendlertrafikken omkring Gøteborg og en del lokaltrafik omkring Jönköping. DSB har ligeledes købt sig ind i jernbanetrafikken omkring Stuttgart. Alle disse steder går økonomi og trafik tilfredsstillende.

  Der er i øvrigt endnu ikke ført bevis for den påståede statsstøtte til DSBFirst.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag