+45 40 36 05 04

Fratrædelsesaftaler skader dit brand

Jeg læste artiklen om at folk spytter efter DONG ansatte. Mere tydeligt kan et brand ikke foragtes. Men hvad kommer det af?

Mit bud er at folk godt kan forstå høje lønninger. Folk kan godt acceptere store bonusser når resultaterne er fantastiske. Men kære bestyrelsesformænd: uanset hvor godt det er gået, kan folk ikke forstå store fratrædelsesaftaler! Det er der kæden hopper af hver gang . Det er her jeres brand tager skade.

Og logikken er jo klar nok – hvorfor skal de have penge for ikke at være der? Betalingen skal ganske enkelt falde når de performer – ikke bagefter eller endda når de er faldet i unåde.

Så siger man ‘ja, men det er der krav på jf. kontrakten…’ – og her kommer så pointen: lad være at underskrive kontrakter med 3 års fratrædelsesløn. Så har du beskyttet dit brand.

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2012/03/21/083657.htm

ps: mange har bedt mig uddrage noget læring af Dong sagen. Og der er nok at tage fat på. Men da jeg kender de fleste af spillerne og har arbejdet der, er jeg desværre nødt til at sige ‘no comments’.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. G.Carlsen siger:

  30 marts, 2012

  Hvis man påtager sig et stort Erhverv /JOB,
  hvad enten det er indenfor det offentlige eller det private erhvervsliv.
  Vil jeg anbefale, at man forhandler en så stor løn, som man mener, at man er værd på det givne tidspunkt, man er til jobsamtalen. Måske allerede indenfor de første 1o minutter fortæller, hva man har tænkt at vil have i løn. Så skal allerede den dag, man får at vide at man har fået jobbet, have en ansættelses kontrakt med hjem. I kontrakten skal så have nedskrevet alle de ting, man har forhandlet sig frem til ved samtalen.
  Der skal helt præcis stå, hvad man får i gage (løn) pr. måned før skat.
  Pension indbetaling, det kan man jo også forhandle, måske vil man have 20 % eller 30%.?
  Fri bil, – skal betale for rep. af bilen, service ?
  Fri telefon/internet.
  Privat sygehus- forsikring, rejse-forsikringer, ulykkes-forsikring.
  Så skal man forhandle en fratrædelse gage f.eks. 100.000,-kr. selvom man kun har været på arbejdspladsen i 2 dage eller i 2 uger. Dermed sikre man sig nogle rimelige starts vilkår i et nyt job. Host.. host ..det var bare min mening….

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag