+45 40 36 05 04

Livsfarlige intriger, Håndbold og Guldmundsson….

Intriger kan være livsfarlige i en organisation – og meget svære at styre. Dansk Håndboldforbund giver os et eksempel…

Hemmelige møder under OL kostede dyrt – først farvel Vilbæk og nu mister vi så OL-guld-træneren Gudmundsson. 2-0 til Sverige…!

DRs gode serie Bedrag giver et andet eksempel. Den kvindelige jurist hovedperson, har et eneste virkemiddel i tasken til enhver situation – intriger og pression.

Intriger er svært stof. Det kan eksplodere mellem hænderne på dig. Til gengæld er det også almindeligt… i enhver organisation vil der være folk der søger vinding og position gennem intriger. Specielt når der er pres på og du har allermindst brug for det. Fusion, nedskæring etc. Pas særligt på ved salg af virksomheden, hvor det kan køre helt skævt og du kan møde ting du end ikke troede muligt.

Hvad gør man? Jo det ledelsesmæssige råd er meget enkelt – men ikke nemt:

  1. Læg ikke ører til intriger
  2. Træk intrigen og afsenderen ud i det åbne rum (som kaldes feedback. “Ok så du har noget at sige om kollega x – så lad os lige gå sammen ned til hende og tale om det”)
  3. Gør det straks og konsekvent – når først bolden ruller ender det som håndbold…
Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag