+45 40 36 05 04

Hvad er fair løn?

Forleden kom jeg til at hidse mig op under en coaching. Dårlig stil, men hvis der er noget som kan provokere mig, så er det virksomheder der stadig lønner efter anciennitet, fremfor kompetence eller endnu bedre – resultater.

Måske kan det skyldes min opvækst i Arthur Andersen / Accenture – men jeg kan bare ikke se hvordan en leder kan se talenterne i øjnene og sige “rolig nu – om 15 år skal du også nok komme op på det lønniveau”.

Jeg kan derfor heller ikke se ideen med lønforhandling. Så skal man se talentet i øjnene og sige “dine resultater er bedre, men du forhandler dårligere, så derfor får du mindre.” Nej vel – det går slet ikke.

Og derfor er resultatet da også at mange ledere i den type virksomheder faktisk har svært ved at se talenter i øjnene. Fordi de inderst inde godt ved at den ikke holder.

Så kære leder – gør din nattesøvn mere rolig ved at lave en fair lønstruktur. En som belønner efter resultater.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag