+45 40 36 05 04

Hvornår fatter gymnasie-rektorerne at de er ledere…?

finger_pointing
Hvem har ansvaret? Rektor eller Undervisningsministeriet?

BT kører en interessant serie om sexuelle ydmygelser på et offentligt gymnasium. Det kunne også have handlet om narko til skolefester eller selvmordsagtig druk. Spørgsmålet er igen og igen: Hvornår forstår gymnasie rektorerne at de er ledere – og at ledere er sådan nogle der tager ansvar…

Tre tanke-eksperimenter:

  1. Lad os følge den globaliserede verden. Forestil dig at det foregik på en skole i USA, Dubai eller Singapore… nej vel. Men hvorfor så her?
  2. Forestil dig at det foregik til Lundbecks årlige medarbejderfest. Eller inde i undervisningsministeriet. Nej vel – det er der nok nogle folk der gerne ville tage ansvar for at få stoppet ret hurtigt.
  3. Men hvis det er uacceptabelt i ministeriet, hvorfor griber de så ikke ind overfor deres rektorer – hvis rektorerne ikke selv kan se det? Kunne man forestille sig, at rektor havde en chef et sted, som havde et vist ansvar for hvad de offentlige midler kunne støtte og ikke kunne støtte…?

Som det tydeligt fremgår så forstår jeg det bare ikke… (måske har jeg arbejdet for længe i professionelle globale virksomheder). Men uanset min personlig holdning eller begrænsede fatteevne – så må jeg bare sige 2 ting

A. Ledelsesmæssigt er det som at kigge ind i et vacuum af ansvarlighed…

B. Det her hører fortiden til venner. Wake up. Det går slet, slet ikke i den globale verden. Kryds fingre for at der ikke er en amerikansk elev med en advokat-mor i nærheden…!

BT artikel

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag