+45 40 36 05 04

Kultur er blevet hot… fordi der skabes værdi

company-culture-blog-700Kultur er blevet det hotteste ledelsestema i USA for tiden. Interessant genkomst vil jeg sige. Gennem årene har jeg lavet mange kulturprojekter men jeg skriver det fordi jeg også møder mange organisationer hvor det ikke sker. Hvor kulturen slet ikke er på radaren.

Men når man så snakker om at mere eksekveringsevne, så kommer kulturen ind i rampelyset. Og det er præcis det der er sket i USA – at man har opdaget kultur som en barriere eller trækkraft for eksekvering. Og så vil man meget gerne rykke den til det sidste…Der ligger voldsomt meget værdi gemt i den bevægelse! Der skabes værdi så nu selv en amerikansk CFO kan se det.

Kultur har derfor stor betydning for din virksomhed. Alt for stor betydning til at lade passe sig selv. Ligesom driften og mennesker og finanser skal passes og udvikles – så skal kulturen også. Den skal ledes.

Når du vælger at lede din kultur i en bestemt retning er det ikke ligegyldigt hvilken…! Kotter & Heskett har fx vist at performance-kulturer skaber dobbelt så megen værdi som gennemsnittet.
Hvilken kultur har I brug for? Hvilken kultur skal til for at løfte strategien…? Og hvad er egentlig argumentet for ikke at skabe en performance-kultur…?

Mange vil på dette sted slå korsets tegn og mene at kultur jo ikke er en eksakt videnskab og måske slet ikke lader sig udvikle. De bøger har jeg også læst – og jeg må bare sige at min erfaring er anderledes. Man kan godt klargøre hvad man har og hvad man skal bruge. Og man kan derfra planlægge aktiviteter som vil skabe den nødvendige bevægelse.

Rating: 4.0/5. From 4 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag