+45 40 36 05 04

Latterligt få kvinder i bestyrelser 2 – den strategiske vinkel

Min artikel om kvinder i bestyrelser ( https://ledelse.borsen.dk/artikel/1/376298/hvorfor_har_vi_saa_latterligt_faa_kvinder_i_bestyrelser.html ) har været vidt omkring og skabt en masse debat.

Blandt andet har debatten drejet sig om hvorfor – diversitet eller ligestilling – eller noget helt tredje. Blandet andet gode input fra Bodil Haumann og Christina Lang.

Mit strategiske syn på sagen er, at det handler om match og spejling. Ikke for ligestillingens skyld men for forretningen.

Det handler kortsagt om at have kompetencer ombord, som matcher kunder, markeder, ansatte og interessenter. Så virksomheden forstår dem – og så de kan spejle sig i virksomheden.

Hvis 30% af de ansatte er kvinder – så skal der være kvinder i bestyrelsen som forstår dem og som de kan spejle sig i. Hvis 30% af kunderne er kvinder så…. Og hvis 30% af væksten skal komme digitalt – ja så er det nok nødvendigt med digitale eksperter i bestyrelsen. Ligeså vil mange satse på salg til nye generationer eller have vækst i Asien. Så  der brug for at forstå de markeder indgående.

Det er bare godt at have de kompetencer ombord som matcher – medarbejdere, kunder, markeder og interessenter. Man kan ikke kalde det en nødvendighed og mange lever jo fint uden. Et orkster kan også spille med ene strygere – men det lyder bare lidt bedre med forskellige ombord.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Hanne Damsholt siger:

  28 februar, 2019

  Super – godt indspark om diversitet!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag