+45 40 36 05 04

Løn jager talenter til konkurrenten! Top 5 liste

Det er helt almindeligt at ledere og deres organisationer uforvarende kommer til at jage deres bedste folk lige i armene på konkurrenterne. Her er de faldgruber jeg oftest ser (og det er ofte ofte ofte):

#5: Lønbånd. “Kære topperformer. Du kan desværre ikke stige mere end 7% – ellers sprænger du lønbåndet.” (underforstået: du er nødt til at skifte firma for at skifte lønbånd).

#4: “Løn – det er kun for ledere! Kære specialist – du kan kun få en solid lønstigning hvis du søger et lederjob…”

#3: Hemmelig ubalance: En dag finder talentet ud af at den gamle ronkedor i afdelingen, der ikke længere er undværlig, stadig, får 50% mere i løn. Så er hun ude af klappen hurtigere end lederen kan stave til uopfordret ansøgning.

# 2: Glem lønsamtalen. Nej den er måske ikke så vigtig at invitere til for chefen og måske problematisk fordi man ved at tingene er ude af balance. Men tror du den er vigtig for talentet? Og husk – de fleste talenter gider ikke komme og tigge dig om det som er fortjent ret mange gange. Så bliver du bare valgt fra…

#1: Starter lavt. ’Nu starter vi lavt, og hvis du performer får du selvfølgelig et løft næste år’. Nej – for der er pludseligt lagt et loft og en ramme og et lønbånd osv. Og så hænger dit talent for lavt lige indtil hun finder ud af det – eller konkurrenten gør. Og tro mig – de finder ud af det og hvis ikke chefen leverer varen som fortjent så er der nok nogle andre der gør.

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag