+45 40 36 05 04

Less is more om bycykler. Har kejseren intet tøj på eller er det mig der er tungnem…?

En bycykel til 1000 kr blev en verdens-succes.

Så fik man den mærkelige ide at lave nogle nye bycykler 50 gange dyrere og 50 gange mere komplicerede –  og de blev selvfølgelig en katastrofe… (og nej prisen er ikke en aprilsnar..!)

Less is more! Læs artiklen her:

https://karriere.jobfinder.dk/da/blog/derfor-crashede-bycycklerne-kan-du-leder-laere-7126

Efter artiklen har jeg fået flere data af velmenende mennesker der forsøger at forklare at tingene – men i mine øjne gør disse data bare sagen endnu mere absurd:

  • hvis man regner hele investeringen sammen koster det ikke 48.000 men 89.000 pr bycykel – Chris Froome ville være misundelig 😉
  • herudover koster det kassen at holde systemet rullende – callcenter og service åbent 365 dage om året = 1500kr pr cykel per måned – skal man grine eller græde?

Her er så spørgsmålet: når jeg synes dette lyder som ren idioti og absurd teater – en case som jeg ikke begriber noget tænkende menneske har støttet – er jeg så tungnem, rindalist, visionsløs, jysk bonderøv – eller blot forelsket i fornuftig enkelthed?

Hvis det giver mening for dig at investere 89.000 i en cykel som bagefter skal støttes af 1500 pr måned for at rulle, så skriv en kommentar og forklar det for tumpen her.

Det ledelsesmæssige interessante her er måske noget om roller og stemmer. For da forslaget om verdens dyreste og mest komplicerede bycykel kom på bordet hvor var så stemmerne der turde sige fra og dræbe begejstringen for et absurd teater:

  • bonderøven som turde sige: jeg forstår det ikke!
  • folkets stemmme: det der kan vi da aldrig forklare en susu assistent og de andre borgere
  • ingeniøren: det der kan vi da gøre meget enklere
  • økonomen: tror vi kan få noget bedre for millionerne…
  • den lille pige som tør spørge: har den der bycykel noget tøj på…?

Der har jo været masser af kloge kontorchefer og bestyrelsesmedlemmer og endda iværksættere omkring bordet – men hvem tog enkelthedens rolle…?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag