+45 40 36 05 04

Palæ-nedturen

palæ nedturen - tune hein - hein og partnereForleden aften diskuterede jeg et interessant sammenfald med en direktør – og vi kunne tilsammen opliste en del eksempler… hvor nedturen blev indledt med en pompøs flytning.

AT toppede den dag man rykkede ind i Bredgade med udsigt over marmorkirken. K&K startede nedturen da man fik et palæ på Christians Havn. ØK indledte sin deroute med et pompøst hovedsæde i Nordhavnen.

Nu er det nok ikke fordi der hviler en forbandelse over de fine adresser – men måske bliver de indikatorer for noget…

  • Måske giver de en (usund) følelse af at have opnået noget. Af at være nået i mål – og dermed slut med ambitioner og sult. Måske er det en variant af BMW-syndromet hvor man bliver tilfreds og mæt når man har fået en BMW,  huset er betalt og pensionen sikret…
  • For andre ligger der en skadelig magtfuldkommenhed i palæet. Hvis det afslører en følelse af at have fortjent det. Så har man mistet ydmyghed og en vigtig driver i forhold til ‘sense of urgency’ og kundeservice. Hvis vi føler os som velfortjente verdensmestre har vi næsten med sikkerhed tabt. Man er blevet Fat Cat eller Solkonge…
  • Eller måske giver en flytning et tab af fokus. Det er noget alle ansatte kan (og vil) interessere sig for. For Accenture kostede det, på et tidspunkt, næsten et halvt års salg – at alle med stor entusiasme indgik i et hav af udvalg om stole og udsmykning og kaffe og frugt og fitness osv.

Og for andre betyder palæet blot en højere husleje – som måske får dem til at kæmpe endnu mere… 😉

Tænk over det før I flytter kontor næste gang…

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag