+45 40 36 05 04

Perspektiv på ledelse 2014 (3)

De sidste 2 temaer jeg vil nævne for ledelse i 2014 er følgende, som jeg ser få større og større betydning. Ikke nyt eller revolutionerende – bare vigtigt.

5. Alle leder på distancen

Tidligere var distance-ledelse en særlig disciplin der voksede frem i takt med bla. oversøisk outsourcing og matrix-organisationer. Men nu er det en del af almindelig daglig ledelse. Uanset om du er på det tidligere Landbohøjskolen et arkitektfirma eller en bank har du medarbejdere et andet sted – for ikke at nævne de multinationale matrix-organisationer som er i en helt anden galaxe når det gælder medarbejder-leder relationer.

Og selv om dine medarbejdere endda sidder på samme lokation som dig, må du bedrive distance-ledelse alligevel – fordi du er booket op af møder hele dagen og derfor ikke ser dem alligevel.

Distanceledelse er kort sagt en udfordring alle ledere må til at håndtere. Uanset om man vælger at gå mod strømmen og kæmpe sig til ‘face-time’ eller man går med strømmen og finder vejen til ledelse uden ‘face-time’. Giv det en tanke.

6. Sikre talent og rekruttering

Finanskrisen er slut for talenterne. Der er igen ben-hård kamp om de bedste – og nu mere internationalt end nogensinde. Samtidig har krisens nedbemandinger gjort personen på den enkelte post mere vigtig end før. Fordi der er ingen dobbelt-dækning mere. Derfor er rekruttering og alt hvad hertil hører af tiltrækning, udvælgelse, employer-branding, on-boarding osv, blevet meget vigtigt. Det er processer som du ønsker at have styr på og sikre det bedste udbytte af i 2014.

Godt nytår!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag