+45 40 36 05 04

Tager du imod problemer eller løsninger?

problemer eller løsninger - tune hein - hein og partnereI en direktion drøftede vi hvordan kulturen kunne udvikles med mere ansvarlighed, delegering og løsningsorientering – i øvrigt et ekstremt vigtigt tema for mange organisationer.

Da kom jeg til at tænke på min gamle ven, Jens, der som menig soldat havde en officer Holm med helt sin egen stil. Jens’ gruppe var nemlig en flok malplacerede akademiker-snuder, som klagede over kulden og støvlerne og maden og alt muligt andet. Men Officer Holm kunne de ikke bringe ud af fatning, og efter kort tid var det Holm, der havde præget dem mere end omvendt… med en eneste sætning:

‘Tak, og hvad foreslår De så?’

Hver gang!

Husk Holms svar, hvis du vil præge din kultur i retning af, at folk selv tager konstruktivt ansvar. Hvis du vil delegere mere.

Rating: 4.9/5. From 7 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Mikkel Freiesleben siger:

  2 september, 2019

  Så simpelt, og alligevel så brugbart. Mange prøver med den slags brok bare at sende aben videre, og i min erfaring er mange især uerfarne ledere alt for villige til at gribe den, og måske lade sig distrahere fra deres egentlige opgave.
  Kan man i stedet få vendt situationen om som Officer Holm foreslår, har medarbejderen pludselig fået plads og er inviteret til selv at tænke et skridt videre. Så bør lederen dog også være klar til, evt. at følge forslaget. Ellers dør initiativet igen.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag