+45 40 36 05 04

River I pyramiderne ned…?

Det var Janne Carlsson gamle slogan – men måske er det evig-gyldigt? Måske bygger de buraukratiske pyramider sig op igen og igen helt af sig selv – og kræver en kontinuerlig nedrivningsproces…?

Jeg kom til at tænke på det forleden, da en landedirektør fortalte mig følgende: “De nye ejere fjernede halvdelen af hovedkontoret og vi kunne faktisk ikke mærke det – jo tingene blev lidt lettere…”

Smedegaard sagde engang som Carlsberg landechef: “Den største udfordring for datterselskaber er stabsfunktionernes trang til at sætte ting i verden der berettiger deres eksistens.”

En adm.dir fortalte mig: “Under finanskrisen blev vi nødt til at fyre 60% – og derefter blev vi enige om at det faktisk aldrig havde kørt bedre – og medarbejdertilfredsheden steg betydeligt.”

DR skal nu spare 20% og de taler om voldsomme kanal-lukninger, Men de har 400 administrative stillinger, så måske behøver det ikke være så svært…

Ser vi fremad møder vi et paradigmeskifte (af helt andre grunde) – fremtidens organisation en netværksorganisation.  Måske giver det så det endelige opgør med overvægtige bureaukratier…?

Hvordan ser det ud i din organisation? Ville folk i linien sige det samme som datterselskabsdirektøren øverst hvis I fjernede halvdelen af headquarter?

Det spørgsmål er enhver ledelse nødt til at udfordre sig selv med.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag