+45 40 36 05 04

Spilder halvdelen af ressourcerne…

Når folk fra store organisationer fortæller om alle intrigerne og magtkampene og positioneringen og politikken og taktikken i deres jobs kan jeg ikke dy mig for at spørge hvor meget tid de estimerer går hermed… Og det er skræmmende tal der kommer på bordet. Fra 20-50%…!   Hvordan ser det ud omkring dig? Kæmper I internt – mellem individer, mellem afdelinger og mellem funktioner – eller måske mellem søsterselskaber ? Et par perspektiver:

a) Det er jo indlysende ikke værdiskabende. Ikke noget kunderne får glæde af. Men hvorfor er det så alligevel accepteret og oplevet som nødvendigt? En indgroet del af kulturen. Hvem tillader det?

b) Det har altid undret og fascineret mig når små biotek virksomheder og IT-huse kunne udvikle noget i en garage som Pfizer og Microsoft ikke kunne, og derfor blev nødt til at købe dyrt. Måske er dette politik nonsens en del af forklaringen.

c) Det siger noget om styrken af brands. For hvis de store sløves af bureaukrati og politik – hvad holder dem så alligevel oppe? Det gør deres brands.

d) Og hvad er så potentialet? For dem der kan gøre deres store stærke organisationer kunderettede, politikfrie og rettet mod fælles mål… Her ligger guldet for mange chefer.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag