+45 40 36 05 04

Regeringsprogram 2020: Konsulentbesparelser..?

Kan det offentlige spare en mia på konsulenter…? Det var en del af valgkampen. Og i nytårstalen nævnes at vi skal passe på de offentlige finanser i fællesskabets kasse…

Selv som konsulent-partner må jeg sige klart JA! 👍

Fx: 1. Rekruttering. Man burde ikke bruge skattekroner herpå. Der er intet i en rekruttering som en institution ikke selv kan klare. Ofte ville det blive bedre, fordi mange headhuntere blot roterer deres old-boys-netværk.

2. Analyser. Der bruges mange hundrede millioner. Men er der noget Djøfferne kan, så er det skarpe analyser… Giv jeres talenter chancen.

3. Kommunikation. Det giver ingen mening at bruge skattekroner på spin og PR. En kommune eller ministerie skal ikke betale eksterne for at twiste budskaber overfor borgerne. De skal bare være ærlige. Det er gratis.

4. Alt muligt andet – fx Politiet som betalte over en million om året pr student som konsulent og 20 mill til 2 gamle veninder… 😱  Jeg har været til seminar hvor institutioner har betalt 100.000kr for en interviewrunde, som deres fuldmægtig kunne have lavet på en dag. Jeg har været til offentligt kursus for iværksættere hvor der var hyret flere konsulenter end deltagere – 7 fra virksomheder + 13 konsulenter…

Så beklager konsulent-venner, JA! – det er berettiget med konsulentbesparelser – og på mange områder vil resultatet endda blive bedre.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag