+45 40 36 05 04

Vane-brud: Vi skal vænne os til at bruge data…

Radion kører nu og P4 problematiserer at letbanen ‘kun’ vil holde 20 sek ved et stoppested. Journalisterne spørger pendlere om ikke det er i underkanten og alle bliver forfærdede over udsigten til ikke at komme af eller på.

Men det er jo udveksling af uvidenhed. The blind leading the blind.

For når man har et spørgsmål af den slags – ja hvorfor så ikke bare snyde og se på data. Arriva har millisekund præcise data på hvor længe en bus holder ved et stoppested… Hvis det er 15 sek, så er 20 jo lang tid. Hvis det er 30 sek, ja så skal man nok skynde sig i letbanen.

Pointen: hverken journalisterne eller pendlerne skænker data en tanke. I stedet spørger og svarer de ud fra fornemmelser. Sådan er mønsteret ofte. Det er vi vant til, fordi vi er vant til at data kun findes i økonomi. Så vi er nødt til at lave et vane-brud her. Et mentalt paradigmeskifte overtil altid at besvare spørgsmål med ‘Hvad siger data?’  – for nu findes de. Om alt!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag