+45 40 36 05 04

8 spørgsmål til din ledergruppe

Vi har kørt en føljeton med spørgsmål der kan rejse vigtige drøftelser i din ledergruppe eller team. Du kan også bruge dem i lederudvikling. De kan åbne dialogen op og kigge undersøgende jeres organisation. Her er de – god fornøjelse!

 1. Jeg møder ofte direktioner og ledergrupper hvor teknologi er nærmest fraværende på agendaen. Tag blot det offentliges udfordringer med at effektivisere 2% om året. Det volder store problemer for skoler, gymnasier, hospitaler osv. men det burde innovativ ny teknologi kunne løse relativt nemt. Er ny teknologi fremtrædende på jeres agenda? Drøfter I hvordan I høster fordelene af de hotte nye teknologier?
 2. Lotus Turell: “Kun når vi tør vise vores sårbarhed bygger vi stærke relationer”
  Evner vi det…?
 3. Har I den kultur strategien har brug for?
  Hvad har I og hvad skal I bruge…?
 4. Har I sat det rigtige hold?
  Hvis alle jeres mellemlederposter skulle slås op – hvor mange genbesættelser ville I så lave..?
 5. Gnidninger, opgaver der falder mellem stolene, blaming, forsinkelser, man byder ikke ind osv. Det kender de fleste organisationer fra svære perioder.Man kan så fokusere på adfærd. Vi skal gøre dit og dat – og ikke a,b,c. MEN man kan også fokusere på noget andet – noget underliggende. På OVERSKUD.Har vi overskud og optræder vi med overskud overfor vores kolleger, så sker alt dette simpelthen ikke. Optræder I med overskud?
 6. Hvordan er stemningen…? Har I brug for lidt mere Ole Henriksen…? (seriøst – det spørger jeg ofte direktioner om ?)
 7. En Mærsk-ansat har sagt op og smækker døren hårdt på Linkedin med en swada om at hans liv er for kort til politik, magtkampe og CMA… han vil hellere arbejde! Kunne det være skrevet om jer? Hvor meget fylder den slags i jeres organisation? Hvordan oplever medarbejderne det?
 8. Jeg spurgte en mellemleder hvordan det er at være mellemleder i en stor organisation. Hun svarede “Frem! Frem! Hov stop!!! Nej venstre! Venstre! Stop. Tilbage tilbage! Venstre – nej højre højre!”…. ? Er det også sådan i jeres organisation?
Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Grethe Carlsen siger:

  30 juli, 2019

  Hej. Jeg tror, at alle er noget trætte af teknologi., sidde foran en computer hele dagen, er noget af det mens kedelig man kan gøre. Man bliver inaktiv, fed og sløv. Det er en hel forkert udvikling, en tilbage gang. For at være kreativ og blive bedre i sit arbejde, har man brug for at røre sig, komme ud i naturen. Nogle medarbejder render rundt hele dagen med en ipad og skal læse alle mulige regler, og beskrive end masse, især dem der er ansatte i det off. f.eks. på et plejehjem. En ide; er måske at man planlægger hel faste ude møder. Hvor man mødes i en park, ved et bestemt bord, og har kaffe med. På disse møder; kan man så snakke med medarbejder eller andre ledere om, hvordan kommer vi videre, hvad mangler vi at kikke på og følge op på. Jeg er Industriel produktudvikler, og jeg kan ikke udvikle ideer, kun ved at sidde ved et tegnebord. Der samme gælder for alt hjernearbejde, den skal have luft, man skal kunne se op i nogle skyer, dufte træer m.v. for at være kreativ. Måske lyder det vildt hippie artig for nogle, men jeg ved at det er sådan. Hilsen Grethe Carlsen, 60 år.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag