+45 40 36 05 04

Tør du give slip – Selvorganisering virker

Forleden kom jeg til et lyskryds i Lyngby der var gået i sort. Uha tænkte jeg uha – det her kommer til at tage sin tid. Men gjorde det? Nej – det gik næsten hurtigere end med lys. På en umærkelig måde flettede bilerne ind mellem hinanden, gav plads og gled frem. Effektivt men uden styring. Kun drevet af værdier om højre vigepligt og at undgå skader.

Måske har du været i lufthavnen i ferien (hvis du ikke er der en gang om ugen med arbejde). Præcis det samme sker der. Tusinder af mennesker finder selv igennem den meget besværlige logistik og frem til deres fly i tide. De har et mål om at komme med og derfor tager de ansvar og får det til at ske – helt uden kurser, procedurer og ledere. Ingen standser op og venter på at blive fortalt hvad de nu skal.

Det er værd at tænke over hvor meget der kan køre selv… og hvad betyder det for ledelse? Tør du give slip?

Det er princippet bag agil organisation, som jeg skriver om i min næste bog ‘Fremtidens…’

Læs også – Selvorganisering – Kan man det?

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Nina Banerjee siger:

  6 august, 2019

  Selvorganisering er rigtigt spændende. Både ift. arbejdsglæde, effektivitet og innovation.
  Passagererne i fx lufthavnen virker selvorganiserende – for at de kan være det, er der dog et kæmpearbejde med indretning, information osv. Derfor synes jeg de spændende spørgsmål både er “hvor meget” og “hvad” der skal til for at det virker i hvilke situationer. Vil gerne høre andres erfaringer!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag