+45 40 36 05 04

Culture eats strategy for breakfast…

Under arbejdet med min næste bog (om strategi-eksekvering – the missing link)  stødte jeg på dette citat. Jeg synes det er vigtigt fordi:

 • Det fortæller hele historien om hvorfor kultur er så vigtigt – at forholde sig til, at udvikle på, at drive i den rigtige i stedet for den forkerte retning.
 • Det forklarer også hvorfor mange strategier fejler.
 • Og det viser udviklingsopgaven – hvorfor en ny strategi kan forudsætte en ny kultur og organisation.

Giv det en tanke eller to.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

2 kommentar

 1. Lissi Westergaard Christensen siger:

  28 juni, 2014

  Et lidt kryptisk udsagn, som kan give stof til eftertanke. Ja, hvorfor er det ofte så svært at forfølge en strategi? Hvad er det, der stiller sig hindrende i vejen? Personligt er jeg af den overbevisning, at forklaringen ofte ligger i psykologiske mønstre, som virker under overfladen, og som spænder ben for strategiens gennemførelse. Kun hvis ledelsen i sit arbejde med virksomhedskulturen indtænker disse irrationelle mekanismer og giver mulighed for personlig bearbejdelse af de ofte subtile og ubevidste forhold, tror jeg at man vil kunne skabe den forandring som strategien sigter imod.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 2. Lissi Westergaard Christensen siger:

  28 juni, 2014

  Et lidt kryptisk udsagn, som nok kan give stof til eftertanke. Ja, hvorfor er det ofte så svært at forfølge en strategi? Hvad er det, der stiller sig hindrende i vejen? Personligt er jeg af den overbevisning, at forklaringen ofte ligger i psykologiske mønstre, som virker under overfladen, og som spænder ben for strategiens gennemførelse. Kun hvis ledelsen i sit arbejde med virksomhedskulturen indtænker disse irrationelle mekanismer og giver mulighed for personlig bearbejdelse af de ofte subtile og ubevidste forhold, tror jeg at man vil kunne skabe den forandring som strategien sigter imod. Som jeg ser det er kodeordet omkodning. Dette er er mit bud på “the missing link”

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag