+45 40 36 05 04

Er disruption en trussel eller mulighed?

updown_lSkarpe betragtninger i Berlingske artiklen nedenfor

– men jeg er lidt uenig i mediernes positive tolkning af at kun få direktører ser disruption som en trussel  – 60%  ser en dejlig mulighed – og er det nu så positivt…?

Fint nok med optimisme, men jeg tror disruption er mere alvorligt end som så. Hvor meget har vi at have optimismen i? Er vi verdensmestre i nye digitale forretningsmodeller? Næppe – hverken Google, Apple, Tesla e.l. blev skabt i DK…

Så hvis vi tager overskriften og Jim Snabes vinkel – hvor mange virksomheder kan så klare af miste kerneforretningen på 3-5 års sigt?

Hvor mange har en pipeline af nye forretningsmodeller og innovationstiltag som er stærk nok til at erstatte og kanibalisere kerneforretningen på så kort bane..?

Og hvor mange har en organisation der er agil nok til at understøtte så voldsomme skift..?

Det er de centrale spørgsmål i Disruption! Har man det eller har man et problem?

http://www.business.dk/ledelse/topchefer-kerneforretningen-vil-doe-om-tre-til-fem-aar

PS: Disruption temaet udfoldes i en ny gruppe Disruption & Leadership på linkedin – hvis det interesserer dig så gå ind i LinkedIn og skriv: ‘group disruption and leadership’  i søgefeltet – så kommer den frem med rødt logo – og så tryk tilmeld

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag