+45 40 36 05 04

Hvad finder du i reolen…?

Velkommen tilbage! Håber du har nydt ferien og måske haft tid at tage et par skridt tilbage eller op i helikopteren og reflektere lidt over ledelse.

En chef der skiftede job i sommer fortalte mig en historie: da hun stoppede ryddede hun op i sin reol og smed en masse ud. Hvad var der mest af?

Ikke analyser eller koncepter. Ikke artikler og inspiration – nej Gamle Strategier!

Og det er ikke kun i hendes reol de samler støv… Prof Crittenden viser at 66% af strategier ikke implementeres.

Det sætter spotlight på to ting:

1. Eksekvering af strategi kræver – handlekraft og eksekverings-processer som ledere og organisationer kun kan have for lidt af…!

2. Agilitet skal med. Måske er tiden løbet fra nogle af de lange strategiske planer. Måske kan mange slet ikke gennemføres udfra et detaljeret gant-kort. Måske er strategi delvist et nyt ‘game’ som handler om noget helt andet – om at være agil til at rykke og gribe mulighederne når de dukker op. Måske selv skabe muligheder og forstyrrelser – og så se hvad der sker og kunne reagere og få det bedste ud af en ny ukendt uventet situation.

Er de to ting også centrale i din ledelse og i jeres strategiarbejde?

Er der også for mange støvede strategier i din reol? Hvordan vil du ændre det?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Michall Helmbæk siger:

  8 august, 2014

  Det er så rigtig Tune, for man kan ligge nok så mange strategier, men hvis ingen følger dem, eller de bare bliver kasseret fordi det går jo lige så godt, ja så sker der intet.

  Vi arbejder på at få disse strategier implementeret for hvis ikke de bliver det hvad skulle tiden så bruge på at ligge dem 🙂

  Tak for indlægget!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag