+45 40 36 05 04

Kære Lægeforening – vil I være læger eller brugtvognsforhandlere?

Få professioner har så høj status som læger. Eller rettere havde… Dommere måske, men de havde jo deres uskønne forløb med for mange biindtægter, som de ikke ville give slip på. Men det er for ingen ting at regne mod lægernes sager. 2014 må være deres annus horribilis… Sjældent har man set en profession i så frit fald. Et statusmæssigt ‘nosedive’ med direkte kurs mod journalister og brugtvognsforhandlere – samme tur som skolelærerne har taget. Tænk bare på chikanen af 1813 og politianmeldelser for tyveri af forskningsmidler. For ikke at nævne de praktiserende lægers evindelige brok over betaling og overenskomst (hallo! vi har været gennem 7 års krise hvor alle har sparet og løber hurtigere, måske kunne I også give en lille hånd med? Jeres hospitalskolleger har jo effektiviseret flotte 50% på 10 år).

Og sagerne gør ondt helt ind i sjælen på lægerne – for ligesom status er høj, så er også selvbevidstheden det i høj grad også…Og nu måske en del højere end realiteterne kan bære…

Og hvad gør de så ved det?

Intet. Rien. Zero. Nada… og det er mysteriet og den generelle ledelsesvinkel i dette indlæg: Det du ikke tager dig af – det legitimerer du!

Det er lægeforeningens problem og det er mange lederes problem. Du kan selvfølgelig ikke tage dig af alt – men en del kan du ikke lade være med at tage dig af. Meget kan du ikke lukke øjnene for – der er du bare nødt til at sætte dine værdier igennem – for eksempel med en fyring. Og det var lægeforeningen også mange gange i 2015 – men gjorde det ikke… masser af interne møder… Så nu fremstår de som beskyttere af de brodne kar. Og bidrager dermed til en profession i fri fald. Kom nu ind i kampen og red jeres brand – for alle de lægers skyld, som gør det godt!

Du behøver ikke være enig (og lægerne vil slå 7 kors for sig og blive meget fornærmede – jeg håber ikke jeg får brug for en  på den korte bane 😉 – men bare husk perspektivet: det du ikke går i rette med, det legitimerer du…

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Per Kristian Jansen siger:

  18 december, 2014

  Enkelt og klart! Enig….!!!

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag