+45 40 36 05 04

Kære Transportminister – få nu styr på den lufthavn…

Pressemeddelelse: DSB har indgået aftale med 7-eleven om at etablere butikker i alle indgangene til landets stationer. Man starter med Hovedbanegården hvor selve de 3 store indgange ombygges til butikker som de rejsende skal igennem for at komme ind på stationen. Senere følger Bygge- og Ejendomsstyrelsen efter og gør det samme i indgangene til samtlige ministerier.

Nej vel – det lyder for langt ude… Men hvorfor har I så valgt at indrette lufthavnen i Kastrup sådan..? Nu går jeg ud fra at du selv flyver en gang i mellem – og hvor relevant synes du det er for din rejse at skulle kæmpe dig igennem et parfumeri for at komme ind? Og når du så er sluppet ind i selve lufthavnen er trængslen enorm fordi gangpladsen er blevet tildelt butikkerne.

Det er som om man har fyret arkitekten og ansat en fyr på bonusløn for hver bod han kan presse ind – Hov der kan vi da lige sætte en pølsevogn. Hov dem der sidder der og venter køber jo ikke noget, så der skal vi have en bod. Hov det der gangareal er jo ren transport uden afkast, så der sætter vi varer ud som et forhindringsløb…

Her kan man så forvente den ministerielle automat reaktion – ikke vores bord. Lufthavnen er et selvstændigt firma. Javist – men var det på sin plads med lidt aktivt ejerskab…? Var det på sin plads at se lufthavnen som et stykke vigtigt infrastruktur fremfor et storcenter? Var det på sin plads at huske at det er et monopol? Var det på sin plads at arbejde med befolkningens transportbehov i stedet for at se de rejsende som kommercielt malkekvæg?

Eller måske er begrebet langrends-kvæg mere præcist her. For samtidig med at arkitekten blev fyret røg logistikchefen vist også. Man kan spekulere på om det er sundhedsministeren med 10.000 skridt om dagen, som har været inde over. Uanset giver det ingen mening at tvinge folk til at gå (dvs. kæmpe sig vej gennem trængsel og butikker) fra finger A til finger C for at slippe ud – og så gå tilbage til finger A for at få sin bil. Selv et kvikt skolebarn ville foreslå en udgang uden bagage under finger A / terminal 2… Også selvom det ville koste en halv tolder. De lange gåture handler nok mere om kundetrafik og omsætning. Jo længere, des flere butikker passeres, des højere husleje.

Men hvorfor skal jeg betale skat med mine fødder?

 

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag