+45 40 36 05 04

Ledelse er et håndværk!

En Region havde udbudt en opgave med lederudvikling. Da vi mødte dem spurgte de mere eller mindre hvor professorerne var henne… Vi svarede at de havde det fint på CBS… (men ikke i vores oplæg).

Det dybere spørgsmål er: kan man tage en lederuddannelse?

Mit svar er at ledelse er et håndværk. Det lærer man først og fremmest gennem praksis. Det er en udviklinsgproces med mange komponenter (inspiration, undervisning, feedback, øvelse, forsøg, mål, sparring, selvindsigt m.m.). Deraf lederudvikling.

MBA skoler og handelshøjskoler ynder at kalde sig for lederuddannelser – i min verden er det administrative uddannelser. Man kan læse sig til management og administrative discipliner – men næppe til ledelse. Man kan læse OM ledelse – men ikke AT lede.

Harvard professor Kellerman forsker netop heri. Hun fremhæver hvordan tænkere som Platon og Konfutse så opdragelsen til at lede andre mennesker som et langsomt, praktisk og konkret forløb – og her har hun bestemt en pointe.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Axel Arentoft siger:

  14 oktober, 2012

  Hej Tune,
  Jeg kan ikke være mere enig. Det er netop gennem forståelse og indsigt OG efterfølgende afprøvning og evaluering og meget gerne i selskab med en sparringspartner eller coach, der virkelig ved noget om ledelse, at evnen til reelt at lede andre mennesker udvikles.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag