+45 40 36 05 04

Ledelse kræver et menneskeligt overskud

Forleden mødte jeg en ledergruppe der havde svært ved at prioritere sig selv. De skulle være der for medarbejderne.

Og fordi der var meget travlt var der altid nok at se til med driften og projekterne og medarbejderne – så der var aldrig den overskuds-situation hvor der blev tid til dem som ledere og som gruppe.

Men ledelse kræver et menneskeligt overskud.

Både som gruppe og individ.

Det kræver overskud at vise overskud. At gå foran. At mobilisere. At motivere. At være handlekraftig. At udvise mod. At være i relationer. At være ‘på’. At imødegå konflikter.

Så det ER berettiget, legitimt, nødvendigt at pleje sit overskud. At gøre ting for gruppen og sig selv som giver positiv energi.

Fx at træde et skridt tilbage – måske et døgn væk fra en presset hverdag og se på hvad man har gang i. At pleje teamet og relationerne og visionerne og alt det som giver energi. At tage tid til ledelse. At tage tid til at tænke sig om. Fødderne op på bordet eller en lille gåtur for at se fremtiden i øjnene.

Fordi ledernes overskud er vigtigt for alle.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag